BRA ATT VETADet är Researrangörens rätt att ställa in resan

om det är för få anmälda deltagare till resan (20st är gränsen/ hotell). Om så sker så kommer detta att meddelas via brev/mail eller telefonledes 14 dagar före avresan. 

Efter att resan blivit inställd kommer vi att omedelbart återbetala resan till kunden eller erbjuda en annan tidpunkt för resan.


Avbokning gällande sparesor eller kryssningar från kundens sida sker senast 14 dagar innan avresedagen. Om avresa sker under helgen så gäller senaste abokning vardagen innan den 14e dagen senast kl.16.00. Där efter behöver kunden ett läkarintyg för att kunna få återbetalning via sitt försäkringsbolag. Kolla upp villkoren på er egen försäkring.


*Avbokning på hotellpaket med Tallink Silja har andra villkor. Tex Riga City resa eller Wellnes resan till Tallinn. Kontakta mig för mer info.


Pass:
Giltigt pass eller EU-idkort krävs för resor till de Baltiska länderna.
Det krävs även ett vaccinations intyg (Covid-pass). Detta kan komma att ändras.
Det är kundens ansvar att ta redapå vilkoren för att komma in i inreselandet. Följ VHOs rekommendationer om vilka regler som gäller för aktuell land.


Försäkringar:
Vi rekommenderar att resenären kontrollerar sin försäkring/avbeställningsskydd i god tid före avresan.


Avbeställningsskydd går INTE att köpa hos arrangören varför vi rekommenderar att resenären tecknar en försäkring som ersätter t.ex.ett akut sjukdomsfall.

Många banker har förhandlat gratis avbeställningsskydd för sina kunder om resan betalas via internetbank- kontrollera med din bank.


Det europeiska sjukförsäkringskortet:
Det är bra att ha med sig det europeiska sjukförsäkringskortet under resan. Detta kort beställsav försäkringskassan och är gratis.

Innehavaren av kortet har rätt att få medicinsk nödvändigvård t.ex.i baltikum för samma kostnad som de baltiska invånarna.


Anslutningsbussar:
Du kan boka biljetter till Viking Lines och Tallink Silja Lines anslutningsbussar via oss. De som åker via Stockholm med tåg eller annan buss kan gå in och boka buss från cityterminalen till värtahamnen på. Väldigt smidigt och bekvämt.


Vi reserverar oss för eventuella fel i text-informationen och förbehåller oss rätten till förändringar.


Ava-resor har av Kammarkollegiet krävda resegaranti.

unsplash